SUOMENLINNAN VENEKERHO ry


 

 

 

 

Suomenlinnan Venekerho r.y. (SLVK) on Suomen Veneilyliiton alainen rekisteröity yhdistys, jonka kotisatama on historiallisilla Suomenlinnan saarilla. Suomenlinna kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon, mutta se ei ole ainoa seikka mikä tekee kerhostamme tavanomaisesta poikkeavan ja ainutlaatuisen. Tärkeä asia kerhon jäsenten kannalta on kotisataman keskeinen sijainti Suomenlahdella aivan pääkaupungin edustalla. SLVK:n satamasta on matkaa Helsingin Kauppatorin rantaan 1,65 mpk ja Tallinnan satamaankin ainoastaan 42,5 mpk. Kotisataman sijainti antaa suurenmoiset mahdollisuudet harrastaa veneilyä ja toteuttaa merellisen ympäristön suomia mahdollisuuksia
reippaaseen merielämään. Kerhon jäsenistö koostuu pääosin Suomenlinnassa asuvista ja siellä työskentelevistä henkilöistä. Jäsenmäärä on kivunnut vuosien mittaan n. 130:een ja kerhossa olevien veneiden määrä n. 50:een. Veneet ovat pääosin pieniä, lähivesillä käytettäviä veneitä.

Suomenlinnan Venekerho r.y:ssä painotetaan toimintaa jolla edesautetaan jäsenten veneiden käyttöä, kunnostamista ja talvi- sekä kesäsäilytystä. Katsastus-, tiedotus- sekä koulutustoiminnalla kerho pyrkii parantamaan jäsenistönsä veneilyturvallisuutta.